Hoppa till innehåll
2001-11-23 / Webmaster

Sköndal – Hälleforsnäs 9-2 (6-1) inkl Tex teorier

Målskyttar
Jasper Felder 3, Lasse Karlsson 3, Jonny Lind, Stefan Weylandt, Andreas Lagesson 1

Laget
Peter Johansson (Roger Pettersson)

Stefan Weylandt, Micke Stjärnfeldt, Mathias Karlsson, Lars Bryngelsson, Johan Jaldegren

Jasper Felder, Christer Johansson, Sven ”Tex” Lundkvist (Mathias Hildebrand)

Jonny Lind, Lasse Karlsson (Andreas Lagesson)

Tex teorier
Ånyo hade vi förmånen att få spela hemma. Denna gång mot nykomlingen Hälleforsnäs. Att möta dem hemma brukar ofta vara lite ”enklare” än att möta dem på den gulbruna isen på Edströmsvallen. Så även denna gång. Vi har de senaste åren lyckats med att vinna det mesta mot dem vilket gläder oss. Som vanligt gäller att hålla koll på dem på deras fasta situationer men inte heller gå bort sig.

Än en gång hade jag fått förtroendet av Zäta att spela och Mattias hade fattat galoppen om tigerkakan. Och vips så var det seger igen. Vi hade några jobsposter för dagen. Den store goalgettern Johnny kände sig inte 100 vilket visade sig vara en ren triumf för det egna laget. För när han spelar på 53% av sin förmåga så får han för sig att passa bollen ibland också och inte bara borra. Det tackade Lasse ”lånet” Karlsson för när han ökade på till 2-0 efter att själv även ha gjort 1-0 när Johnny spelade ren honom. 3-0 satte Lasse på straff och sedan kunde han gå hem för dagen.

Vi kan väl säga att vi var bättre utan att ljuga för mycket även fast vi fick en del hjälp av nr 16 i Hälleforsnäs som påpassligt nog drog på sig ett matchstraff i slutet av första halvlek efter att ha boxat vår Lage på näsan. Det höll på att kosta Gubbängens IP ett avbytarbås men de bygger starka grejjor nu förtiden och omklädningsrummen på Gubbis består av pure (engelskt uttal) tegel. Det innebar att de fick spela med 10 man hela andra halvlek och märkligt nog så tilläts de dominera lite i halvleken medan som vanligt ledartrojkan i Sköndals bås stod o svår och gastade om korpnivå. Potkonen och Zasis fick ganska så fria tyglar att åka åttor på Sköndals planhalva men vad hjälper det när de inte gör mål? I slutändan kunde så Sköndal göra tre snabba mål och slutresultatet skrevs till ovan.

Sköndal gjorde en rätt skaplig match och visar fortfarande att de gör mycket mål. Kul den här gången var att Peter i målet hade fattat vinken om att greppa bollarna också vilket gjorde att jag nog kan utnämna honom till matchens lirare, hur nu ett såll kan vara en lirare? Men det är en annan sak. Bra var han och vann gjorde vi.

Ja just det. Våran Jappe var också bra. Han gjorde tre mål trots att han alltid får spela med ovala bollar och att isen där just han åker är jättedålig. Mathias Hildebrand gjorde debut i Sköndal med sin fladdriga Kungsängen stil. Men tydligen gick det för fort i matchen för han har varit sjuk sedan dess. Typiskt. Men ingen är ju gladare än jag som även fick spela nästa match.

Mer om den läser ni i nästa fullspäckade reportage.

– Tex

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: